Waterduunse wetenswaar­digheden

Brug bij parkeerplaats Walendijk gereed

De werkzaamheden aan de brug bij de parkeerplaats aan de Walendijk, zijn grotendeels afgerond. Alleen de bovenlaag wacht nog op afwerking. Deze krijgt dezelfde afwerking als de paden die in het gebied komen, zodat het een geheel is. Straks, wanneer de paden in Waterdunen zijn aangelegd, is deze brug een van de toegangspunten tot het gebied. Omdat het gebied nu nog niet toegankelijk is, is de brug afgezet met hekken.

Vogelvluchtfilmpje Waterdunen

Nu het gebied steeds meer vorm krijgt, de bruggen er liggen en het water in- en uitstroomt, krijgen we steeds vaker de vraag wanneer Waterdunen nu open gaat. Helaas is het nog niet zover. Voordat bezoekers naar Waterdunen kunnen komen, moeten er nog wat werkzaamheden gebeuren. Zoals het aanleggen van de recreatiepaden. Tot die tijd geniet je nog even van Waterdunen vanaf de rand van het gebied. Of vanuit de lucht! In augustus 2019 maakten we dit mooie filmpje van Waterdunen vanuit de lucht. Vlieg je mee?

Zomerexcursies Waterdunen uitgesteld

Vanwege de Corona-maatregelen organiseert stichting Het Zeeuwse Landschap momenteel geen rondleidingen in en om Waterdunen. De zomerexcursies, die in mei zouden starten, worden voorlopig uitgesteld tot begin juni. Wanneer meer bekend is, melden wij dit op onze website.

fietsexcursie Waterdunen