"Het is hier prachtig"

‘Wat een weids uitzicht’, ‘zoveel vogels om te ontdekken’, ‘wat een ruimte om te wandelen’. Het is een greep uit reacties die de bezoekers over Waterdunen geven. Sinds december 2021 zijn alle wandelpaden in Waterdunen geopend en wordt het natuurgebied druk bezocht.

Uit de regio

Inwoners uit de regio hebben de ontwikkelingen van Waterdunen al vanaf het begin af aan gevolgd. Nu het gebied eindelijk open is komen ze het dan ook graag bewonderen. Dat geldt ook voor een ouder echtpaar uit Sluis. Na een grondige voorbereiding en het bestuderen van de verschillende routes besluiten ze de blauwe Golfroute te lopen, om zo het natuurgebied helemaal rond te lopen. Regen of wind op de geplande dag laat ze niet tegenhouden. Hun eerste indruk? ‘Een prachtig wandelgebied met heerlijke wandelpaden”.

Twee vriendinnen, ook Zeeuws-Vlamingen komen vaker in Waterdunen, om elke keer een andere route te lopen of om gewoon even een frisse neus te halen. Ze hebben de drie verschillende routes al uitgeprobeerd. Dit keer wandelen ze zonder bepaalde bestemming in gedachten. Een locatie waar ze altijd een tussenstop maken zijn de vogelkijkhutten op het middenpad.

Wandelaars

Dat Waterdunen ook een prima locatie is om kilometers in de benen te krijgen bewijst het bezoek van dit sportieve stel uit de omgeving. Ze wandelen bijna dagelijks tussen 20 tot 25 km om te trainen voor de ‘Camino Francés’. Waterdunen is dan ook een gebied dat ze vaker hebben aangedaan. Inmiddels hebben ze de plattegrond niet meer nodig en weten ze de verschillende routes uit hun hoofd. De prachtige natuur, goed aangelegde wandelroutes met de bruggen en vlonderpaden en het landschap met de kreken maakt dat ze hier graag wandelen.

Een nieuwe bezienswaardigheid

Niet alleen uit de regio komen bezoekers naar Waterdunen, ook voor toeristen is er een nieuwe bezienswaardigheid bijgekomen. Dat geldt ook voor twee bevriende echtparen, die logeren in de buurt van Groede. Als echte vogelliefhebbers kan een bezoek aan Waterdunen dan ook niet ontbreken tijdens hun vakantie. Gewapend met een verrekijker en fototoestel maken ze een wandeling door het natuurgebied. De rust en het weidse uitzicht heeft hen aangenaam verrast.

Een familie uit België bewandelt de oranje Vogelroute. Ze zijn voor een weekje vakantie in Zeeuws-Vlaanderen en hadden al veel gehoord over Waterdunen. Ze zijn benieuwd naar de vogelkijkhutten, een goede reden om tijdens een prachtige dag te gaan wandelen in Waterdunen. Vooral de informatie, die zowel voor vader als dochter interessant is, is een groot pluspunt. Dat de vogelkijkhutten in trek zijn bij families bewijst ook het bezoek van dit Belgische gezin. Ze komen net uit de kinderkijkhutten vandaan en wandelen via de getijdenduiker langs de kust weer terug naar hun vakantiehuisje.