Waterduun­se wetens­waar­digheden

Update Molecaten

Molecaten is gestart met de aanleg van Molecaten Park Waterdunen. Het is fijn om weer terug te zijn in het gebied. Molecaten is volop aan de slag met de waterhuishouding, grondwerk. De eerste riolering is gelegd. Ondertussen wordt er al hard gebouwd aan de modulaire woningen. Binnen niet al te lange termijn zullen de eerste woningen op het project verschijnen. Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen of hoe de camping en vakantiewoningen eruit komen te zien? Bezoek dan de website van Molecaten.

Bezoekersonderzoek

Binnenkort kunt u in Waterdunen bordjes tegenkomen met daarop een QR-code en het verzoek een enquête in te vullen. Het gaat om het Zeelandbrede onderzoek naar de Zeeuwse bezoeker. Dit wordt uitgevoerd door het Kenniscentrum Kusttoerisme. Jaarlijks recreëren ruim 19 miljoen mensen in onze provincie. Maar wie is onze gast? Waarom komen zij naar Zeeland? En wat doen ze tijdens hun verblijf? Bezoekers zullen door heel Zeeland bevraagd worden. Het Zeeuwse Landschap doet ook in Waterdunen mee aan dit onderzoek, zodat ook wij te weten komen wie onze bezoeker is, en welke behoeftes er zijn. Zo kunnen we het gebied nog beter inrichten en ons activiteitenprogramma afstemmen op de bezoekers. Het inzicht helpt ons ook om de balans tussen het beleven van de natuur en het beschermen van natuur te bewaren

Natuur-doe-dag Waterdunen

Wilt u meer leren over welke vogels er in het water leven of welke vogels er door de lucht vliegen? Kom dan naar de de Natuur-doe-dag in Waterdunen op zaterdag 7 mei. Op die dag ziet, proeft, ruikt, voelt en hoort u Waterdunen. De wandeltocht is gemaakt voor gezinnen met kinderen, maar ook leuk en leerzaam voor volwassenen. De route van ongeveer 1,5 kilometer is ook geschikt voor rolstoelen, wandelwagens en buggy’s. Kijk voor meer informatie over tijden en parkeren op de website van stichting Het Zeeuwse Landschap.