28 september: Open dag Waterdunen

Kom naar de Open dag van Waterdunen

Nieuwsgierig naar hoe Waterdunen er nu uit ziet? Het gebied is de afgelopen periode flink veranderd. Het werk aan de inlaatkreek is gereed, de bruggen zijn aangelegd en de kreken zijn met elkaar verbonden. De volgende stap is het binnenlaten van het zoute water. Vanwege de werkzaamheden is het gebied normaal gesproken niet toegankelijk. Maar op 28 september zetten we de bouwhekken van Waterdunen open voor bezoekers. Kom je ook?

Wandel- en fietsexcursies

Tijdens de open dag vertellen we graag het bijzondere verhaal van Waterdunen en laten we (delen van) het gebied zien. Laat je informeren over de getijdenduiker; een ingenieus bouwwerk dat straks twee keer per dag vers zeewater binnenlaat in het natuurgebied. Leer meer over de planten en vogels van Waterdunen tijdens een wandel- of fietsexcursie met een gids. De excursies duren ongeveer 1,5 uur en gaan deels over over onverhard terrein. Het is handig om stevige (wandel)schoenen en een lange broek aan te trekken.

Het is niet nodig om je van te voren aan te melden voor de excursies.

Programma

Je bent van harte welkom op zaterdag 28 september tussen 10.00 tot 15.00 uur. In de tent op de locatie bij 't Killetje kan je terecht voor meer informatie over het project. De wandel- en fietsexcursies starten ook vanaf deze locatie, op de volgende tijden:

10.30 uur wandelexcursie

11.00 uur fietsexcursie

11.30 uur wandelexcursie

12.30 uur wandelexcursie

13.00 uur fietsexcursie

13.30 uur wandelexcursie

Locatie en meer informatie

Je bent welkom op onze locatie bij ‘t Killetje, naast de getijdenduiker. Kom op de fiets of maak gebruik van de parkeerplaats aan de Walendijk (betaald parkeren). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen.

kaartje Open dag