Waterduunse Wetenwaardigsheden

Excursies in Waterdunen

Sinds de opening begin oktober van het eerste wandelpad worden er door gidsen van stichting Het Zeeuwse Landschap (HZL) wandelexcursies in Waterdunen gegeven. Na jaren rondom het gebied fiets- en wandelexcursies verzorgd te hebben zijn de gidsen heel blij dat ze nu eindelijk het gebied zelf in kunnen. Op dit moment bestaat het team voor Waterdunen uit 10 enthousiaste gidsen. Deze gidsen plus 5 nieuwe gidsen worden de komende maanden door HZL bijgeschoold en opgeleid.

We merken dat bezoekers graag het gebied in willen: na de opening was er veel animo voor de wandelexcursies. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. De fietsexcursies waren de afgelopen maanden wat minder populair. Heel begrijpelijk want men wil natuurlijk het gebied in. Daarom, en vanwege de temperatuur, worden deze winter geen fietsexcursies georganiseerd. Ook bedrijven zijn geïnteresseerd in Waterdunen. De gidsen van HZL hebben al voor verschillende personeelsuitjes rondleidingen verzorgd. Wilt u ook met een gids het gebied verkennen en leuke dingen te weten komen? Ook deze winter staan er een aantal wandelexcursies ingepland. U bent van harte welkom. Reserveer uw plekje via de website of stuur een mail naar excursies@hetzeeuwselandschap.nl

Grondoverdracht Molecaten

Op donderdag 2 december heeft Provincie Zeeland de gronden voor het recreatiedeel van Waterdunen overgedragen aan recreatieonderneming Molecaten. In aanwezigheid van gedeputeerde Anita Pijpelink en directeur Luke Slager van Molecaten is de grondoverdracht bij de notaris getekend. De combinatie van natuur, kust en het inspirerende achterland zorgen ervoor dat gasten straks op een unieke locatie kunnen verblijven. Het recreatiepark Waterdunen is een combinatie van eenvoud, comfort en interactie met de omgeving. Naast circa 350 vakantiewoningen en 38 glamping tenten realiseert Molecaten ongeveer 200 kampeerplaatsen. Meer informatie over de bouw van het recreatiepark Waterdunen leest u in dit artikel.

Het zit er bijna op..

De aannemer Van Eekern en Van Schilt heeft de klus bijna geklaard in Waterdunen. In de eerste week van december hebben ze het laatste asfalt gerold voor de wandelpaden in het westelijke deel van Waterdunen. De finishing touch, het aanbrengen van de gele strooilaag kan pas worden uitgevoerd in het voorjaar. De buitentemperatuur moet namelijk boven de 18┬░C zijn om dit werk uit te voeren. Ook verrichten ze nog wat kleine werkzaamheden zoals het wijzigen van de draairichting van een klaphekje.