Impressie informatiepaneel

Deze afbeeldingen zijn een impressie van de informatievoorzieningen in Waterdunen.

Impressie bezoekerspaneel
brug middenpad

Kijkje in de toekomst: wandelen door Waterdunen

Het duurt nog even, maar eind 2021 mag het dan echt: wandelen door Waterdunen. In het najaar starten de voorbereidingen voor de aanleg van de wandelpaden door het gebied. Wandelaars kunnen straks verschillende routes volgen. Op dit moment werken we aan de inrichting van de wandelroutes, zoals informatiepanelen langs de paden. We lichten vast een tipje van de sluier op.

Een korte wandeling naar de kinderhutten, een wandeling over de bruggen of een lekker lange route via het onverharde pad. Voor ieder wat wils! De route over de bruggen langs de eilanden is voor iedereen begaanbaar: het pad is geasfalteerd zodat het ook toegankelijk is voor mensen in een rolstoel of een scootmobiel. Wie verder wil lopen, volgt het onverharde pad, een gemaaid pad dat de wandelaar langs de randen van Waterdunen voert.

Zien en beleven

Lopend door Waterdunen, staan het water en de vogels natuurlijk centraal. Wie meer wil weten over dit gebied, kan onderweg op de informatiepanelen lezen over de geschiedenis van het gebied, hoe het kan dat er eb en vloed achter de dijk is, welke vogels er in Waterdunen verblijven en hoe de natuur zich ontwikkelt. Onderweg kom je langs kijkhutten, waar je de vogels van dichtbij kunt bekijken, zonder dat ze jou zien. In de speciale kinderhutten, maken kinderen op een leuke manier kennis met de vogels en de natuur. De bewegwijzering in Waterdunen wordt gemaakt van ruwe, stoere materialen als beton, hout en cortenstaal. Geheel in stijl met de materialen die al in Waterdunen zijn gebruikt voor de bruggen en de vogelkijkhutten. Het cortenstaal verweert mooi en is goed bestand tegen de zilte zeewind.

Werkzaamheden en planning

De voorbereiding van de aanleg van de paden start binnenkort. Dan wordt ook duidelijk wanneer de werkzaamheden in het gebied precies beginnen. Over de aanleg van de paden en de planning vertellen we meer in een volgend nummer van Waterdunen Magazine.

Plattegrond met aanduiding borden
Vogelsilhouetten van cortenstaal

Deze afbeelding is een impressie van de bezoekersvoorzieningen van Waterdunen

Vogelkijkhut
Grote Sterns op eiland