400 bezoekers op de Open Dag

Zaterdag 28 september gingen de hekken van Waterdunen open voor het publiek. Wat was het een gezellige, drukke dag! Ruim 400 mensen kwamen een kijkje nemen en wandelden of fietsten mee met een excursie.

Waterdunen heeft dit jaar een metamorfose ondergaan. De laatste wegen zijn verwijderd, bruggen zijn aangelegd, de dammen verwijderd en de kreken op elkaar aangesloten. Het hoogtepunt was het binnenlaten van het zoute water. Begin september openden de schuiven van de getijdenduiker zich voor het eerst en stroomde Westerscheldewater het gebied in. Dit systeem wordt nu getest. Over het testen lees je meer in het vorige nummer van dit magazine.

Wandelen, fietsen, een kijkje in de getijdenduiker

De vele bezoekers aan de open dag kwamen alles te weten over het project en de getijdenduiker. Waterschap Scheldestromen ontving nieuwsgierige bezoekers in de getijdenduiker om uitleg te geven. Gidsen van stichting Het Zeeuwse Landschap leidden groepen mensen rond in Waterdunen en vertelden over het project, de dieren en de natuur. Ondanks het herfstachtige weer was er veel belangstelling voor de excursies.

Inrichting recreatiegebied door Molecaten

Tussen de excursies door konden bezoekers terecht in de tent, waar medewerkers van waterschap Scheldestromen, stichting Het Zeeuws Landschap en de Provincie Zeeland alles vertelden over hun aandeel in het project. Bij het waterschap Scheldestromen konden bezoekers meer te weten komen over het waterschap en ons water. Recreatieondernemer Molecaten was aanwezig met een grote stand en lichtte een tipje van de sluier op over de plannen voor het recreatiegebied.