Beleef Waterdunen!

Eindelijk is het zover: Waterdunen gaat stap voor stap open. Op zaterdag 9 oktober opent de eerste wandelroute. Kom langs en beleef het mee!

We zijn blij dat wij nu wandelaars mogen ontvangen in dit unieke natuur- en recreatiegebied aan de kust bij Breskens. De eerste wandelroute die opengaat is de groene Zeekraalroute. Op onze bezoekersdag staan medewerkers langs de route om u alles te vertellen over de natuur in Waterdunen, de ontwikkeling van het recreatiepark en de laatste werkzaamheden in het gebied.

Bezoekersdag Waterdunen 9 oktober 2021 10.00 - 15.00 uur

Startpunt wandelroute: Parking Slikkenburgseweg of bij de fietsenstalling bij de ingang Langeweg (ter hoogte van Kieweg)

U kunt uw fiets parkeren in de fietsenstalling bij de ingang bij de Langeweg (ter hoogte van de Kieweg). U kunt ook uw fiets parkeren bij de fietsenstalling naast de vogeltelpost. Volg vanaf hier de Zeekraalroutebordjes. Waterdunen ligt op ca. 10 minuten fietsen van het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Nieuwe Slikkenburgseweg. (Navigatie: ‘parking Slikkenburg’, ter hoogte van Loods10). Ook vanaf hier volgt u de Zeekraalroutebordjes.

Over de wandelroute De groene Zeekraalroute is deels verhard, deels onverhard en u wandelt een stuk over een vlonderpad. Het onverharde gedeelte van de wandelroute kan bij regen modderig zijn. Kies daarom voor stevige schoenen. Werkzaamheden Waterdunen gaat stap voor stap open. In een deel van het gebied wordt nog gewerkt, de wandelpaden zijn hier nog niet toegankelijk. Ook is de hoofdingang aan de Walendijk nog niet gereed. Op onze website houden we de actuele stand van zaken bij. Brengt u op een later moment een bezoek aan Waterdunen, kijkt u dan even onze website.

Fietsen Waterdunen is een wandelgebied, er zijn geen fietspaden. U kunt uw fiets parkeren bij de ingang aan de Langeweg. Wilt u Waterdunen per fiets beleven? Verken dan het fietspad rondom Waterdunen, u heeft vanaf het fietspad een mooi zicht over heel het gebied. Hondenbeleid Omdat Waterdunen een vogelgebied is, zijn honden in het grootste deel van Waterdunen niet toegestaan. In het oosten van Waterdunen is een gedeelte waar honden aan de lijn wel zijn toegestaan. Dit staat op de borden langs de route aangegeven en op de plattegrond.