Waterduunse Wetenwaardigsheden

Maaien in Waterdunen

250 hectare aan natuurgebied, zie dat maar eens te onderhouden. Gelukkig heeft stichting Het Zeeuwse Landschap hulp. Dit jaar werd het maaibeheer uitgevoerd door Loonbedrijf Brasser en van de Sluis. Vanaf volgend jaar wordt de natuurbeheerder geholpen door koeien. De runderen houden het gras kort en houden wilgen in toom. De pootafdrukken van de koeien zijn ideale groeiplaatsen voor orchideeën, glanshaver of moeraspaardenbloemen.

Leer meer over de vogels uit Waterdunen

Zie jij ze vliegen? In Waterdunen vliegen tal van verschillende soorten vogels rond. Van een doodgewone gans tot een bontbekplevier of een stern. Het is een komen en gaan van vogels.

Op het middenpad kun je goed de vogels bespieden. De bruggen vormen de entree tot hét vogelkijkstation van Waterdunen. Tussen de lamellen door kun je de vogels bekijken, zonder dat ze jou zien. De afgelopen weken zijn ook de informatiepanelen geplaatst op de bruggen. De informatiepanelen geven informatie over de vogels die er leven, waar ze vandaan komen of wat ze eten. Lees alle 24 informatiepanelen op je gemakje door, zo weet jij precies welke vogel jij ziet vliegen in Waterdunen.

Langs toekomstige ‘Vogelroute’

De grote cortenstalen vogelsilhouetten, van 2,5 meter hoog, staan bij de ingang aan de Walendijk. De kluut, de gans en de kleine zilverreiger zijn drie veel voorkomende vogels in Waterdunen. Je kunt de cortenstalen vogels bewonderen zodra de hoofdentree Walendijk is geopend.

Nieuwe panelen getijdenduiker

Hoe werkt de getijdenduiker en hoe zit het precies met het getijdenverschil in Waterdunen? Dat en nog veel meer informatie wordt uitgelegd op de panelen bij de getijdenduiker. Deze panelen konden wel een opfrisbeurt gebruiken. Voorzien van nieuwe foto's, handige informatie en het gedicht wat werd voorgelezen tijdens de opening van de getijdenduiker, zien ze er weer stralend uit. Benieuwd? Ze zijn te zien beneden aan de zeedijk bij ’t Killetje Buiten.