DE BEZOEKERSDAG IN CIJFERS

Een constante stroom van bezoekers die met de auto, fiets of lopend naar Waterdunen kwamen. Er was zelfs een groep ruiters die een rondrit maakten rondom Waterdunen. Ben je benieuwd naar hoeveel km er is gelopen of hoeveel stappen er zijn gezet? Je leest hier meer over alle cijfers.

Bezoekers

In totaal zijn er meer dan 800 bezoekers geweest. Het overgrote deel waren bezoekers uit de regio, maar ook Belgen, Duitsers en zelfs Groningers wisten Waterdunen te vinden.

Aantal km's wandelpad

De groene Zeekraalroute is 4,5 km en is daarmee de korstste route. De langste route is de Golfroute (9 km). De Vogelroute is 5,5 km. In totaal kun je dus volgend jaar 19 km wandelen in Waterdunen.

Een appeltje voor de dorst

We hebben 400 stuks fruit en 400 stuks flesjes water uitgedeeld tijdens de bezoekersdag. De barista zette 471 kopjes koffie en thee.

Stappenteller

8.000 stappen, dat is wat je gemiddeld zet als je de gehele groene Zeekraalroute wandelt. Met meer dan 800 bezoekers hebben we in totaal meer dan 6.400.000 stappen gezet!

Heerlijk wandelweer

Om 07.56 uur kwam de zon op. Met een temperatuur van 17,4 graden was het warm wandelweer. Tot op heden is het de warmste dag uit de maand oktober. Sommige wandelaars liepen zelfs in korte broek door Waterdunen.

Groetjes uit Waterdunen

12.008 kranten boordevol informatie over (het ontstaan van) Waterdunen zijn verstuurd naar de mensen uit de regio. De resterende exemplaren mochten de bezoekers meenemen, samen met de brochures en leuke ansichtkaarten.