De groene Zeekraalroute in beeld

Tijdens de bezoekersdag liepen de bezoekers de groene Zeekraalroute, een wandelroute van 4,5 km. Op verschillende punten langs de route stonden medewerkers van de diverse betrokken organisaties om meer te vertellen over Waterdunen. Negen foto's die in vogelvlucht de groene Zeekraalroute in beeld brengen.

Welkom

Bij de entree bij de fietsenstalling aan de Kieweg worden bezoekers welkom geheten. Ze krijgen een appel en flesje water mee voor onderweg.

Vogels gluren

Medewerkers van stichting Het Zeeuwse Landschap (HZL) geven uitleg bij de vogeltelpost over vogels die voorbijkomen.

Park Molecaten

Bij de duinovergang vertelt recreatieondernemer Molecaten over hun plannen voor het park.

Over de bruggen

De bruggen over de kreken zijn prachtig om over te lopen en geven een blik op de vogeleilanden. Panelen op de bruggen geven informatie over de vogels die je hier kunt zien.

Vogelkijkhutten

Twee vogelkijkhutten brengen de bezoekers dichtbij de vogels zonder dat zij dit in de gaten hebben. Met een beetje geluk ziet men de kleine zilverreiger een visje vangen!

Tijd voor koffie

HZL ontvangt bezoekers op het terrein van de beheerboerderij 'Hof Waterdunen'. Ook kunnen bezoekers hier terecht voor welverdiend kopje thee of koffie.

Het onderwaterleven

In het water leven al vele soorten vissen. Gidsen van HZL tonen de diverse soorten in een aquarium.

Getijdenduiker

Via de kokers van de getijdenduiker loopt het zoute water Waterdunen in en uit. In de tent bij de Salina (een speciaal aangelegde zoutpan) geven medewerkers van Provincie Zeeland informatie over de getijdenduiker.

Tot ziens

Ook bij het parkeerterrein aan de Nieuwe Slikkenburgse weg worden bezoekers welkom geheten of uitgezwaaid. Bezoekers nemen een krant boordevol informatie over Waterdunen en ansichtkaarten mee als aandenken aan deze dag.