Waterdunen bezoeken?

Waterdunen is alle dagen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Kom jij Waterdunen bezoeken? We zetten hieronder alle praktische informatie op een rij.

Wandelroutes

Voorlopig is alleen de groene Zeekraalroute geopend. Dit is een rondje van 4,5 kilometer waarbij je via de bruggen over het water loopt (verhard) en via een onverhard (gras)pad weer terugloopt. Het onverharde gedeelte van de wandelroute kan bij regen modderig zijn. Kies daarom voor stevige schoenen. De route is aangegeven met groene bordjes.

Naar verwachting openen begin 2022 de andere twee wandelroutes: de blauwe Golfroute (9 km) en oranje Vogelroute (5,5 km). Houd hiervoor de website www.waterdunen.com in de gaten.

Goed om te weten

Je kunt je fiets parkeren in de fietsenstalling bij de ingang bij de Langeweg (ter hoogte van de Kieweg). De ingang van Waterdunen ligt op ongeveer op 10 minuten fietsen van het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens.

Kom je met de auto, dan kun je parkeren op de parkeerplaats aan de Nieuwe Slikkenburgseweg. (Navigatie: ‘parking Slikkenburg’, ter hoogte van Loods10). Wandel hiervandaan via de vogeltelpost op de duin naar de ingang ten westen van de vuurtoren.

Het is een wandelgebied, fietsen is niet toegestaan. De reden hiervoor is dat dit de vogels kan verstoren. Omdat Waterdunen juist als vogel (rust)gebied is aangelegd, is fietsen daarom niet toegestaan. Hierop wordt ook gehandhaafd. Rondom Waterdunen is een fietspad aangelegd van waar men mooi zicht heeft over het gebied.

Honden zijn in het grootste deel van Waterdunen niet toegestaan. Vogels zien honden als gevaar en zullen Waterdunen dan als broed- of rustgebied gaan vermijden. In het oostelijk deel van Waterdunen is een route uitgezet waar honden aan de lijn wel zijn toegestaan. Dit staat op de onderstaande plattegrond aangegeven.