Waterdunen verwelkomt bezoekers!

Zaterdag 9 oktober 2021 was het dan zover: de opening van de eerste wandelroute in Waterdunen voor publiek. In de weken voor de opening waren de paden aangelegd, de informatiepanelen, bewegwijzering en de fietsenstallingen geplaatst. Waterdunen was er klaar voor. Met een zonnige dag in het vooruitschiet, was het wachten op de bezoekers. Precies om 10.00 uur meldden zich de eerste wandelaars. Daarna volgde een onafgebroken stroom aan bezoekers. Om 15.00 uur stond de teller op bijna 800 mensen, een heel mooi aantal!

Om bezoekers iets te kunnen vertellen over Waterdunen, stonden medewerkers van de Provincie Zeeland, stichting Het Zeeuwse Landschap (HZL) en Molecaten langs de route in tentjes om informatie te geven over het gebied. Wie begon met wandelen vanaf de parkeerplaats aan de Nieuwe Slikkenburgseweg kwam als eerste langs de vogeltelpost waar medewerkers van HZL enthousiast uitleg gaven over de vogels die hier voorkomen. Voor het geoefende oog was veel bijzonders te zien; een groepje overvliegende koereigers werd vol enthousiasme op de foto gezet.

Daarna liep de route langs recreatieondernemer Molecaten, die vertelde over hun plannen voor het park. En vervolgens via de bruggen met de informatiepanelen naar de vogelkijkhutten waar gidsen stonden met telescopen om vogels te begluren. De groene Zeeekraalrouteweg loopt vervolgens langs de oestergeul naar ‘t Hof Waterdunen waar men een kopje koffie of thee kon drinken. Daarna kon men op de terugweg via het onverharde struinpad van alles te weten komen over het onderwaterleven en even verderop over de getijdenduiker.