De groene Zeekraalroute in beeld

Tijdens de bezoekersdag op zaterdag 9 oktober 2021 was Waterdunen voor het eerst open voor publiek. De bezoekers liepen de groene Zeekraalroute, een wandelroute van 4,5 km in totaal. Op verschillende punten langs de route stonden medewerkers van de diverse betrokken organisaties om meer te vertellen over Waterdunen. Negen foto's die de groene Zeekraalroute in vogelvlucht in beeld brengen.

Welkom

Bij de entree bij de fietsenstalling aan de Kieweg worden bezoekers welkom geheten. Ze krijgen een appel en flesje water mee voor onderweg.

Vogels gluren

Medewerkers van stichting Het Zeeuwse Landschap (HZL) geven uitleg bij de vogeltelpost over vogels die voorbijkomen.

Park Molencaten

Recreatieondernemer Molencaten vertelt alles over het nieuwe recreatiepark wat straks op deze plek wordt gebouwd in Waterdunen.

Over de bruggen

De bruggen over de kreken geven de bezoekers al een blik op de vogeleilanden. Panelen op de bruggen geven informatie over de vogels.

Vogelkijkhutten

Twee vogelkijkhutten brengen de bezoekers dichtbij de vogels zonder dat zij dit in de gaten hebben.

Tijd voor koffie

Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt bezoekers op het terrein van de beheerboerderij 'Hof Waterdunen'. Ook kunnen bezoekers hier terecht voor welverdiend kopje thee of koffie.

Het onderwaterleven

In het water leven al vele soorten vissen. Gidsen van HZL tonen de diverse soorten in een aquarium en geven meer informatie over het onderwaterleven in Waterdunen.

Getijdenduiker

Via de kokers van de getijdenduiker loopt het zoute water Waterdunen in en uit. In de tent bij de Salina (een speciaal aangelegde zoutpan) geven medewerkers van de Provincie Zeeland informatie over de getijdenduiker.

Tot ziens

Ook bij het parkeerterrein aan de Nieuwe Slikkenburgse weg worden bezoekers welkom geheten of uitgezwaaid. Bezoekers nemen een krant boordevol informatie over Waterdunen en ansichtkaarten mee als aandenken aan deze dag.