DE EERSTE WANDELAARS IN WATERDUNEN

Wandelingen

De opening van de wandelpaden kan niet zonder een wandeling door Waterdunen. De gasten kozen bij binnenkomst één van de vijf verschillende wandelingen, varierend van een half uur tot een uur lopen. Mede dankzij het prachtige weer waren de lange wandelingen via de bruggen naar de vogelkijkhutten binnen mum van tijd vol.

Informatief

Iedere bestuurder bracht een 'kunstzinnige vogel' naar een locatie in Waterdunen. Zo werden de 'kunstzinnige vogels' bij de vogelkijkhutten, de oestergeul en bij twee uitzichtspunten neergezet. Onder leiding van een gids van stichting Het Zeeuwse Landschap of van een provinciale medewerker kregen de gasten onderweg alles te horen over Waterdunen.

Zilte teelt

Vanaf het uitzichtpunt zilte teelt keken de gasten uit over de zilte teeltpercelen in Waterdunen. Ondernemers hebben hier een proeftuin voor zilte gewassen. Nick Sinke, één van de ondernemers gaf hier graag uitleg over.

Heerlijke oesters

De oestergeul is gegraven voor de kweek van oesters en andere schelpdieren. Hier telen ondernemers schelpdieren. De gasten konden aan het begin of einde van de wandeling een heerlijke oester van De Oesterij uitproberen.